Линейка, превозваща тежко ранен мъж, катастрофира в Търговищко
Линейка, превозваща тежко ранен мъж, катастрофира в Търговищко / снимкa: Sofia Photo Agency

Линейка на Центъра за спешна помощ в Търговище e катастрофирала, докато превозвала тежко ранен при катастрофа мъж, който по-късно е починал, научи Дарик. 40-годишният мъж е шофирал лек автомобил "Мерцедес", със софийска регистрация.

Водачът е слязъл от колата и в същото време бил ударен на пътното платно от лек автомобил "Опел Тигра", управляван от 24-годишна жена, съобщи за Дарик Анатоли Георгиев, директор на „Гражданска защита” - Търговище.

Инцидентът е станал между селата Пролаз и Презвитер Козма около 20:00 ч. снощи. Причината е несъобразена с пътните условия скорост. Жената, управлявала "Опел"-а, е правоспособна и не е употребила алкохол, уточниха от полицията в Търговище.

Около 10 минути по-късно на мястото е пристигнала линейка, която да транспортира ранения. На около 100 метра от първата катастрофа в нея се е блъснала лека кола, която се е движила с несъобразена скорост по заледен участък. Линейката е пропаднала в канавка, на мястото е била изпратена втора. При втория пътен инцидент няма ранени хора. Пострадалият водач на "Мерцедес"-а е бил откаран с втората линейка в болницата в Търговище, в кома и с множество наранявания. По-късно е починал.

Катастрофиралата линейка е била извадена от канавката от екипи на "Гражданска защита" - Търговище около полунощ.