Независимо, че около Коледа и Нова година пътувате в Европейския съюз, можете да спестите време за гранична проверка, ако вземете паспорта си със себе си. Този съвет отправят до всички пътници от Летище София.

В прессъобщение до медиите от столичната аерогара напомнят, че на територията на летището работят автоматични системи, които изискват паспорт, но не и лична карта. 

Машините спестяват значително време особено в пиковите обедни часове през уикендите, в които се очаква голям брой пътници до края на годината. На Терминал 2 вече са обособени специални зони, които водят към машините. Служители по сигурността асистират при използването на дигиталната гранична проверка.

„Работим заедно с колегите от „Гранична полиция“, за да облекчим натоварения график около празниците, защото удобството на пътниците е важно за нас. Паспортът може да спести до 30% от времето за граничен контрол, използвайте го“, каза директорът по сигурността на аерогарата Павлин Коджахристов.

В края на ноември от аеропорта обявиха, че през следващите месеци предстои главната информационна система на Летище София да бъде изцяло сменена.
БТА