Лекарските протести продължават и днес
Лекарските протести продължават и днес / netinfo

Започналите в понеделник лекарски протести продължиха и през вторничния ден, след като от Българския лекарски съюз съобщиха, че те ще са ежедневни, докато институциите, отговорни за здравеопазването не променят политиката си.

В интервю за Дарик радио вчера здравният министър Радослав Гайдарски бе категоричен, че протестът не е общонационален. Той подчерта, че в големите болници в градовете Добрич, Велико Търново, Пловдив, Варна , например почти не е имало протестиращи. По информация на Български лекарски съюз в различни градове в протестите са се включили между 70 и 100 % от лекарите.

Работещите в почти цялата доболнична помощ, общинските болници и диспансерите са участвали в започналите вчера лекарски протести. Това каза в предаването "Кой говори" на Дарик радио бившият заместник-председател на Български лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.

Според графика на протестите, медиците в болничната помощ ще спират работа от 8 до 9 часа. Първата смяна общопрактикуващи лекари няма да работи от 10 до 11 часа, а втората смяна от 14 до 15 часа. По време на протестите ще бъдат обслужвани единствено спешните и неотложни случаи.