Лекари от Радомир протестират, искат повече пари
Лекари от Радомир протестират, искат повече пари / снимка: БГНЕС
Лекари от Радомир протестират, искат повече пари
22794
Лекари от Радомир протестират, искат повече пари
  • Лекари от Радомир протестират, искат повече пари

100 души медицински персонал от Радомир излязоха на протест пред местната община. Те настояват за подобряване на финансовите условия за работа.

Последната изплатена заплата на персонала в болницата е за месец август. Лечебницата не разполага с материали за рентгенови снимки. Фирмата доставчик на лекарства е наложила запор за 100 000 лева от болничните сметки. Такива претенции имат и от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

По информация на директора на болницата д-р Цветан Георгиев, общината трябва да преведе 115 000 лева. Има депозирано искане за промяна в статута на лечебното заведение от общинско в държавно, който вариант не е одобрен от Министерството на здравеопазването.

Освен Радомир болницата обслужва още три общини - Брезник, Земен и Ковачевци. Медицинските сестри, чието възнаграждение е около 400 лева, масово са подали заявление за напускане.

За преструктурирането настоява и кметът на Радомир Красимир Борисов, който отрича, че общината има неизплатени средства за подпомагане. За 2 години на болницата е преведен общински заем от 400 000 лева, направен е ремонт на Акушеро-гинекологичното отделение, монтирана е нова парна инсталация и нов асансьор.