Лек автомобил счупи греда на жп прелез
Лек автомобил счупи греда на жп прелез / cнимкa: Sofia Photo Agency

Днес в 10.25 ч., на км 2+785 между Пловдив и Филипово, лек автомобил „Мерцедес" е преминал през жп прелез при редовно спуснати бариери, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура".

В следствие на нарушението, едната грeда на жп съоръжението е счупена. Транспортна полиция е уведомена. Пострадали няма.

Установена е самоличността на водача на превозното средство, съобщи БГНЕС.

Във връзка с това поредно нарушение, ръководството на НКЖИ призовава водачите на превозните средства да спазват правилата за движение и да внимават в участъците в близост до железопътните линии и при преминаване на железопътните прелези. Всяко неспазване на правилата за движение е риск за живота на водачите на превозните средства и техните пътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, причиняват неудобства на пътниците и предизвикват значителни икономически загуби за компанията, заявяват от НКЖИ.

Преди два дни катастрофа спря движението на влаковете между София и Пловдив в двете посоки. При инцидента загинаха двама 30-годишни мъже. Автомобилът, с който пътували - „Хонда Сивик", се блъсна в електрически стълб в района на жп гара Белово.