Лаков: ГЕРБ разиграва цялото Народно събрание и българското общество
Лаков: ГЕРБ разиграва цялото Народно събрание и българското общество / снимка: БГНЕС

Не виждам никакъв смисъл и никакво основание да се иска оставката на председателя на парламента Михаил Миков заради това, че една ПГ си позволява да разиграва целия парламент и цялото българско общество, всички гласоподаватели с неадекватното си поведение. Това заяви Венцислав Лаков от „Атака”, който като председател на Временната парламентарна комисия за проверка на полетите на „Авиоотряд 28” представи доклада в последното заседание на комисията.

За Министерството за инвестиционно проектиране, предмет на вота на недоверие към кабинета, е твърде рано да се дават оценки като се има пред вид, че то още не е започнало да работи, заяви още Лаков.

Не можеше да се отмени пътуването ни до Брюксел, защото не знаехме дали ще има вот, какъв ще бъде той, кога ще бъде, оправда Лаков отсъствието на депутатите на „Атака” от пленарната зала в последните дни.  Цялата ПГ на „Атака” е уведомила ръководството на Народното събрание, че ще отсъстваме една седмица преди да бъде съобщено за вота на недоверие към кабинета, допълни депутатът.

Евробюрокрацията в Брюксел е една непробиваема машина, която веднъж задействана няма край, обясни той. Срещите им в Брюксел са били официални и неофициални с представители на националистически формации в Европейския парламент - с евродепутати от Франция, Австрия и Белгия. Обсъждахме идеи за сътрудничество и общи позиции пред вид проблемите в цяла Европа и в ЕС. По-важното е, че от „Атака” са искали среща с ЕНП, но това не е станало.