Лаков дава полета на Бистришките тигри на прокуратурата
Лаков дава полета на Бистришките тигри на прокуратурата / снимка: БГНЕС
Лаков дава полета на "Бистришките тигри" на прокуратурата
64652
Лаков дава полета на "Бистришките тигри" на прокуратурата
  • Лаков дава полета на "Бистришките тигри" на прокуратурата

Председателят на комисията, която разследва полетите на предишната власт, Венцислав Лаков съобщи, че ще даде случая с пътуването на отбора на "Бистришките тигри" с правителствения самолет на прокуратурата заради нарушения. По повод разкритията на Лаков, на въпрос на Дарик експремиерът Бойко Борисов заяви, че всички полети са били по работа.

Лаков каза, че когато получи официално документите, ще сезира главния прокурор за случая с „Бистришките тигри", тъй като според него в този случай има нарушения. „Едното е, че правителственият авиоотряд вози хора, които нямат право да ползват самолетите на правителствения авиоотряд. Второто е, че заявката за полета е направена след самия полет. Полетът е на 28 юли 2012 година, а заявката за излитане на самолета е направена на 1 август. Всички полетни документи са от 28 юли, а всички документи, които трябва да предшестват полета според правилника на Авиоотряд 28 - полети се правят при предварителна заявка. Тук става дума за следварителна заявка. Другото, което прави впечатление е, че този полет е извършен без да са ясни пътниците на борда, което пак е нарушение. Представете си, че самолетът беше паднал", заяви той.

Лаков бе категоричен, че ако в процеса на работа на комисията излязат нови данни за нарушения, за неспазване на законите, той отново щял да сезира главния прокурор за тези случаи.

Председателят на комисията, разследваща полетите на предишната власт, отказа да коментира оставката на шефа на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев с аргумента, че не е запознат с подробностите.