Лачев: Нямам притеснения за проверките на прокуратурата
Лачев: Нямам притеснения за проверките на прокуратурата / снимка: Sofia Photo Agency

Нямам притеснения от това, че съм проверяван, каза в предаването "Дарик Кафе" изпълнителният директор на „Булгартабак холдинг” Христо Лачев.

Запознат съм с проверките на прокуратурата за „Булгартабак”, те вървят от около малко повече от година. Нормално е като изпълнителен директор на „Булгартабак” проверките да са и срещу мен, тъй като аз съм единственият човек, който реално задължава фирмата с подписа си, допълни Лачев.

Категорично мога да заявя, че нито една от фирмите, с които съм подписвал договорите откакто съм в „Булгартабак”, не може да бъде окачествена като фирма-фантом, тъй като процедурата за подписване на договор в „Булгартабак” е достатъчно тежка, каза Лачев по повод разследването на прокуратурата за това, че „Булгартабак” е източван през пет фирми-фантоми. Фирмите се проверяват, хората съществуват. Всяка една от фирмите, която е била контрагент на „Булгартабак” за последните години, е проверявана, допълни изпълнителният директор на холдинга.

За Италия се изнасят цигари. Рекламният бюджет за Италия е обмислен и е съгласуван, включително и с Управителния съвет, той не е плод на еднолично мое решение, коментира Христо Лачев проверката на прокуратурата, за това, че холдингът сключва договори за реклама в страни, в които не се изнасят цигари и се казва, че е имало договор с италианска фирма за реклама на марките и маркетингово проучване.

По димите на изпълнителния директор на „Булгартабак”, компанията е в изключително тежка ситуация от гледна точка на предстоящата приватизация, от гледна точка на преструктуриране, което е на средата и в момента до голяма степен е стопирано от спекулации на базата на едно или друго изказване. Това не се отразява никак добре нито на контрагентите, с които работим на вътрешния пазар, нито на чуждестранните партньори на холдинга и колкото по-бързо приключи и с какъвто и да е резултат проверката, толкова по-добре.

Цялото интервю с изпълнителния директор на "Булгартабак холдинг" чуйте в прикачения звуков файл