Лачев иска прокуратурата да му повдигне обвинение
Лачев иска прокуратурата да му повдигне обвинение / снимка: Sofia Photo Agency

Изпълнителният директор на „Булгартабак холдингХристо Лачев заяви, че е готов да му бъде повдигнато обвинение за злоупотреби в компанията, ако това ще помогне на разследването и на по-бързото приключване на проверките. Лачев заяви още, че не се чувства виновен за управлението на тютюневата компания

Не мисля даже да коментирам аналогиите, които някои хора се опитват да правят между „Булгартабак” и „Топлофикация”. Искам само да кажа, че ако „Топлофикация” фалира, някой ще я купи за един лев и пак ще подава топло и хората няма да останат без топлина.

Не знам каква ще бъде цената, аз не разбирам от енергетика, но ако продължава този сценарии за „Булгартабак”, просто ще изчезне.

Булгартабак” за разлика от „Топлофикация” не е естествен монопол, „Булгартабак” е акционерно дружество с преобладаващо държавно участие, но на практика то се конкурира с частни мултинационални компании на един свободен пазар и подходите не могат да бъдат еднакви и „Булгартабак” не може да бъде вкарван в същия сценарий, в който е „Топлофикация”.

Някои просто трябва много отговорно да помисли и да даде някакъв срок за приключване на проверките и ако това е необходимо, заявявам го с цялата отговорност – никога не съм бягал от отговорност, ако това ще помогне на разследването, то аз съм готов още утре да се явя абсолютно доброволно да ми бъде повдигнато обвинение, ако това ще доведе до бързо приключване на сагата около „Булгартабак”. Не се чувствам виновен.