"Този брифинг е свързан с това, че както знаете ще се формира ново правителство и бяхме длъжни да обобщим някои неща, които сме свършили до момента", заяви служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов на пресконференция в министерството.

"Много съм радостен, че миналата седмица слушах дебата на партиите, които смятат да направят правителство и на базата на това, което чух за техните програми, в областта на спорта и младежта се оказва, че повечето неща не само сме ги започнали, а сме ги и свършили. Говореше се за изчегъртване и разни други тежки думи. Това, че някой си гледа работата не значи, че е изчегъртване. Министерството изпълнява и контролни функции", посочи той.

Увеличават тройно премиите за параолимпийците ни

В момента общо 15 проверки са дадени към НАП.

"Създадохме програма, чрез която да се избегне субективизъм при финансирането на спортните федерации. Всяка една федерация ще получи първоначални пари и оттам-нататък с изработените параметри всяка ще си надгражда парите, които е заработила", анонсира спортният министър.

Разработена е и програма за кадровото осигуряване на треньорите в даден клуб.

"Министерството се пребори и издействахме средства за наградите на олимпийците от Летните ОИ, тъй като в бюджета бяха заложени много малко пари за премиране. Променихме програмата за награждаване на параолимпийците (прецентът на премиране на параолимпийците вече ще бъде далеч по-висок в сравнение с предходни Олимпиади)", гласят част от най-интересните фрази, които каза Кузманов.
 
БГНЕС