Кутев: Доходите трябва да изпреварват инфлацията
Кутев: Доходите трябва да изпреварват инфлацията / cнимкa: www.standartnews.com

Повишението на доходите на населението е причина за ръста на инфлацията и цените. Мнението на ръководството на БСП стана ясно след редовно заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Трябва да се стремим да поддържаме процеса на изпреварващо нарастване на доходите спрямо нарастването на цените, заяви секретаря на БСП Антон Кутев. По думите му е необходимо адекватно увеличение на доходите. Като друг основен фактор за повишението на инфлацията и цените той посочи увеличението на цените на храните и горивата на международните пазари. Една отворена икономика не би могла да не се влияе от това, заяви Кутев.

Междувременно стана ясно, че социалисти от Бургас са внесли с Комисията за защита от дискриминацията жалба за дискриминация по признак убеждение и политическа принадлежност, срещу столичния кмет Бойко Борисов заради твърдението му, че всички в БСП са без морал. От партията припомниха, че думите на неформалния лидер на ГЕРБ бяха изречени, след като Георги Андреев получи червената си членска карта, макар да беше избран за кмет на Ветрово с подкрепата на ГЕРБ.