Куриоз с преговорите за РИК в Добрич
Куриоз с преговорите за РИК в Добрич / netinfo

Куриозно започнаха днес консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Добрич. На срещата на политическите партии се появили двама представители на Атака – единият на политическа партия “Атака”, а другият - на коалиция Национално обединение “Атака”.

И двамата имали пълномощни, че могат да участват в преговорите и носели свои предложения за член на РИК, казаха от пресслужбата на Областна управа.

Според квотния принцип в 13 членната избирателна комисия местата за БСП са 4, за НДСВ – 3, за ДПС – 2. Опозицията получава: едно място за ОДС, едно за ДСБ, едно за БНС и едно за „Атака”.

След като видели двама души от „Атака”, хората в областна управа попитали по телефона ЦИК, но там не могли да им кажат коя от двете Атаки е легитимната. Тогава областният управител Динчер Хаджиев изпратил официално писмено запитване до централната комисия. Чака се отговор.

За председател на РИК е избран адвокатът Владимир Калчев от БСП. Заместник-председател ще бъде човек от НДСВ, а секретар – Несрин Якубова от ДПС. Опозицията претендира за място на втори заместник-председател или поне за това на секретаря.

Други новини от Добрич