Кунева: За мен щеше да е страшно, ако вкарам само себе си в Европарламента
Кунева: За мен щеше да е страшно, ако вкарам само себе си в Европарламента / netinfo

За мен щеше да е много страшно, ако вкарам само себе си в Европарламента. Тогава всички коментари щяха да бъдат „Ето, тя мисли само за себе си”. А най-големият кошмар ми бе да не вкараме нито един в Европарламента. Това заяви водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

„Знаех, че ще има тежка борба и електоратът на ДСБ ще се бори за преференциалния избор. Изобщо не искам да се схващам като жертва на преференцията. Трябва да има преференциален вот, но ЦИК не си свърши работата - трябваше да направи разяснителна кампания”, коментира Кунева.

„Имаше възможност и да се явя сама на тези избори, но от момента, който решихме да се съберем, въпросът бе решен. Хората от „България на гражданите” също са приповдигнати - имаме пробив, направихме чудесна кампания и от всички страни се признава това”, допълни тя.

Аз съм доста устойчива и оставаме заедно в Блока, каза още Кунева. В политиката не може без партньори, а Бойко Борисов така и не ги намери, категорична бе тя.

Източник: NovaNews.bg