Куйович готов да съди България в Страсбург
Куйович готов да съди България в Страсбург / снимкa: DarikNews

През цялото време върху съдебния процес се оказва политически натиск, това заяви след заседанието на Апелативния съд в Пловдив Будимир Куйович. Съдът отхвърли искането на защитата на сръбския наркотрафикант за разпит на нов свидетел и за експертиза на дървените калъпи, направени за тестване на тайник за дрога в дома му. Допълнителният доказателствен материал не бе приет от магистратите с мотив, че е бил широко разгласен преди това в медиите, при това с внушение, че това ще обърне хода на процеса.

Сръбският наркотрафикант и тримата му съучастници – Николай Писков, Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков обжалват присъдите си за трафик на хероин. Делото се води при закрити врата.

В затвора в Стара Загора ми обещаха, че ако застана срещу полицаите на делото във Варна ще ми осигурят минимална присъда, това каза пред пловдивски журналисти осъденият на 16 години затвор за трафик на хероин Будимир Куйович.

След края на делото, пред избрани от него медии, сръбският наркотрафикант заяви че е готов да съди България в Страсбург.

В прикачения звуков файл можете да чуете какво още какво каза Куюйович.