Куцаров е докаран мъртъв в „Пирогов
Куцаров е докаран мъртъв в „Пирогов / снимка: Sofia Photo Agency

Пламен Куцаров е докаран мъртъв в „Пирогов". Това показва експресната вътрешна проверка, наредена от директора на болницата. Тя е направена във връзка с публикации, че дежурният екип на Спешното приемно консултативно отделение със своето забавяне е допринесъл за смъртта на Куцаров.

Проверката категорично сочи, че дежурният лекарски екип е действал съобразно Протокола за обслужване на спешни пациенти, се казва в информацията на пресцентъра на „Пирогов”.

Куцаров почина в полицейска кола на 21 януари, след като беше подложен на детектор на лъжата. Смъртта му доведе до отстраняването на трима висши ръководители в МВР. Той беше задържан по досъдебно производство за участие в група за отвличане. Близки на Пламен Куцаров заявиха, че е починал от задушаване с качулка.

Двама служители на бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност – Ирен Вълев и Божидар Проданов, бяха арестувани във връзка със смъртта на Куцаров. Те са обвинени в причиняване по невнимание на смъртта му. Софийският градски съд пусна под гаранция от по 500 лева двамата полицаи.