Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев изказа своите благодарности към родните медици в столичната "Софиямед", докато бе на медицински преглед в лечебното заведение днес, посочва gong.bg

„Благодаря на целия екип на болница „Софиямед“ и от името на всички хора, които вече са преминали през лечебното заведение и ще преминат. За смелостта на всички лекари на първа линия и тези, които им помагат. Това е съпричастност към обществото, която те всеки ден дават и риск, на който всеки ден се излагат. Моите уважения и любов към тях, от мен, като част от всички хора. От името на целия народ им благодаря. Не само към лекарите от „Софиямед“, а лекарите от цяла България“. Това заяви претендентът за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев по време на провеждането на рутинните си медицински прегледи и изследвания в ДКЦ „Софиямед“ преди предстоящата му битка на 12-ти декември на стадион "Уембли" в Лондон с Антъни Джошуа.

Пулев получи специален поздравителен адрес от ръководството и екипите на първа линия на УМБАЛ „Софиямед“. Те благодариха на него и брат му Тервел Пулев, който в момента е доброволец на същото място, за оказаната морална подкрепа по време на настоящата световна пандемия от COVID-19 и му пожелаха много успех в предстоящия мач.

„Вие, както и брат Ви Тервел Пулев сте едни от хората, които носят най-много надежда на България, „носейки“ патриотичния ни дух навсякъде по света. Желаем Ви преди всичко здраве и успех, и знайте, че екипът на „Софиямед“ стоим зад Вас и Ви подкрепяме! За нас, Вие вече сте победител!“, написа в адреса екипа на „Софиямед“.

От името на лечебното заведение началникът на Спешно отделение д-р Иван Христов връчи и специалният медал на „Софиямед“ на Кубрат Пулев. Той се дава на достойни лекари и медицински служители с големи сърца, отличили се с милосърдието, професионалната си и лична отдаденост, и най-вече хуманността си.

„Носете медала с чест, защото Вие сте достоен Българин! Нека той Ви бъде за кадем и да ви донесе успех в мача за световната титла.Обичаме Ви“, каза още д-р Христов.

От своя страна Кобрата благодари на всички български лекари и изтъкна, че без храбростта им сме нищо.
gong.bg