Критично е положението във Варна
Критично е положението във Варна / cнимка: Sofia Photo Agency
Критично е положението във Варна след падналия вчера сняг. Части от областта са без ток и вода.

Пристанище Варна е отворено за всички плавателни средства, съобщиха за Дарик от рейдовата кула. Вълнението на морето е 3-4 бала, а скоростта на вятъра – 8,5 метра в секунда. Полети на летище Варна обаче не се изпълняват от вчера заради заледяване и заснежаване на пистата. От КАТ съобщават за 40 катастрофи с един пострадал без опасност за живота.

В момента няма бедстващи хора, уведомяват от Гражданска защита, но слушатели на Дарик радио се обадиха от прохода Айтос, където чакат вече 13 часа някой да им помогне. Отворен е единствено пътят Варна-Бургас. Всички други изходи на морската столица са блокирани.

Според проверка на Дарик доставките на хляб в града са затруднени. Поради липса на ток не работят помпените станции Лазурен брег и Прибоите, съобщават от ВиК. Заради това няма вода в Галата, Ракитника и Каменар. От дружеството уверяват, че през деня проблемът ще бъде отстранен.

15 екипа на ЕОН са работили по отстраняване на аварии, които оставиха на тъмно и студено много селища на територията на общината. В момента без електрозахранване са в района на Хлебозавода, вилната зона, Евксиноград, село Езерово и половината от квартал Галата.