Криминалисти заловиха 15-годишен обявен за издирване
Криминалисти заловиха 15-годишен обявен за издирване / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Криминалисти от столичната полиция задържаха 15-годишен младеж, обявен за общодържавно издирване, съобщиха от МВР. Непълнолетния Ангел бе задържан на 4 юли 2011-а, когато бе привлечен като обвиняем за извършени опит за убийство и убийство на бившия боксьор олимпийски шампион Найден Станчев. След това момчето бе настанено принудително в Държавната психиатрична клиника в Ловеч. На 4 януари тази година той успял да избяга оттам и криминалисти от СДВР започнали да го издирват.

Ако деветокласникът Ангел, който заклал мъж и наръгал три жени не бе арестуван, щяхме да имаме първото дете сериен убиец в нас, смятат експерти от МВР, цитирани от в. „24 часа” през месец юли.

Психично болният Ангел, който беше заловен през лятото на 2011-а след като излязъл да води смъртоносна битка със змейове, които застрашавали човечеството, но вместо това наръгал три жени с нож и убил едни спортист, бе заловен днес от столични криминалисти. Момчето е засечено днес след обяд в квартал „Красна поляна”. Той е задържан в апартамента на баща му, без да окаже съпротива.

На 4 юли м.г. служители на столичното Трето Районно залавят за първи път Ангел, след като минути по-рано на детска площадка в района на „Красна поляна” нападна млада жена и я ранява с нож в гърба. В него бе открит и ножът, с който бе извършил нападението. При продължилото разследване бе установено, че той е извършител на още един опит за убийство на 3 юни, когато ранява с нож друга млада жена в квартала. Привечер на 11 май м.г. пък Ангел напада бившият боксьор Найден Станчев, като след множеството прободни рани от нож, мъжът умира.

След задържането му тогава с постановление на Софийска градска прокуратура непълнолетният бе принудително настанен в психиатричната клиника, от която избягал в началото на 2012-а. Днес, след второто му задържане, той ще бъде конвоиран и отново предаден за лечение в клиниката в Ловеч.