Кремиковските работници излизат на протест
Кремиковските работници излизат на протест / cнимка: Sofia Photo Agency
Кремиковските работници излизат на протест
23453
Кремиковските работници излизат на протест
  • Кремиковските работници излизат на протест

Кремиковските работници и техни колеги от цялата страна ще излязат на протестно шествие, организирано от КТ „Подкрепа". Протестиращите ще тръгнат от площада пред храм-паметника Александър Невски и ще се отправят към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и финансовото министерство.
 
Металурзите ще излязат, за да покажат, че са против прибързаната ликвидация на Кремиковци и за да защитят оздравителния план на комбината, който беше подложен на критика от екоминистъра Нона Караджова и енергийния министър Трайчо Трайков. В студиото на Дарик лидерът на „Подкрепа" в Кремиковци Людмил Павлов заяви:
 
„Идва зима, на всички е ясно. Не може министърът на икономиката казва „Кремиковци" ще бъде ликвидирано и да няма аргументи защо. „Кремиковци" искат да го затворят българите".
 
По думите на Павлов в оздравителния план на „Кремиковци" е заложено създаването на завод за леене на стомана, стоманодобивен завод и още един за горещо валцуване. И трите производства не замърсяват, а когато заработят и при положение, че парите се контролират и връщат в производството, Кремиковци ще премине на следващ етап и ще предвиди инвестиции в екология, обясни синдикалният лидер. Това ще осигури работа на 4000 души. Според Павлов в момента комбинатът има задължения само към НЕК.