Кремиковски работници излизат на протест
Кремиковски работници излизат на протест / снимкa: Sofia Photo Agency

Работниците от “Кремиковци” излизат на протест във вторник от 8.15 часа на площад “Александър Невски”. Единствено добрата новина, че е избран инвеститор на металургичния комбинат, би могла да предотврати стачките, каза председателят на синдикалната организация „Металурзи” към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов.

На протеста ще излязат около 2000 активно работещи към момента в комбината. Стачката ще премине по традиционния маршрут – с шествие по ул. “Раковска” до Министерството на икономиката и енергетиката и след това и до Министерския съвет.

Според Людмил Павлов интересите на известните две компании кандидатки за “Кремиковци” остават. “Очакваме тази седмица да има инвеститор и там, където се тупа топката, да спре да се тупа, защото забавянето на избора влияе върху целия процес в “Кремиковци” и най-вече влияе върху всички работници в комбината”, каза Павлов.

Работещите към момента в комбината извършват капитални ремонти почти във всички заводи в комбината. Служителите са си взели последно заплатите за октомври на 25 декември миналата година.