Кражба в хотел свързана с войната за боклука на Пловдив?
Кражба в хотел свързана с войната за боклука на Пловдив? / netinfo

Кражба на пари и документи бе извършена от офис в пловдивския хотел “Севън хилс”, съобщи полицията. Според подадената жалба, от 3 метални каси са били откраднати 45 000 лв., 20 000 евро, три сребърни монети с нумизматична стойност и множество документи.

При огледа полицаите са установили, че в помещението е било проникнато след счупване на прозорец и неутрализиране на сензорите на локалната сигнално-охранителна система. По първоначални данни касите са били отворени чрез изкъртване.

Хотелът е собственост на бизнесмена Петър Станчев, който от месец насам е във война с бившия си съдружник Атанас Търев в “Еко Глобал” – фирмата, която чисти Пловдив. Пред Дарик Станчев заяви, че сред откраднатите документи вероятно има и книжа на “Еко Глобал”, но "престъпниците не са намерили точно тези документи, които са търсили".

Полицията работи по няколко версии, включително и инсценировка. Жалбата за кражбата е подадена в деня, в който излезе постановление на Смолянския окръжен съд /където е регистрирана “Еко Глобал”/, което задължава хората, които представляват Петър Станчев в комуналната фирма, да представят оригиналите от пълномощни и решения, с които в последно време компанията бе прехвърляна фиктивно на различни собственици.