Кражба на 10 000 лв. предотврати полицията в Димитровград
Кражба на 10 000 лв. предотврати полицията в Димитровград / netinfo
Полицаи от Димитровград и служители към СОД към полицията в Хасково предотвратиха кражба на 10 000 лева от банкомат. Устройството се намира в обособено помещение в училище “Алеко Костантинов” в Димитровград.

Около 2,30 ч тази се задействала охранителната система в помещението. Пристигналите на мястото три автопатрула установили, че вратата на училището е напъвана с лост и е счупено едното стъкло.

Междувременно крадците опитали да се укрият, като напуснали местопрестъплението с автомобил. Последвалите ги полицаи открили колата им – червена жигула – в близост до училището. Полицаите установили, че тя е собственост на 33-годишен ром от Димитровград, който по неофициални данни е криминално проявен и издирван за следствено дело.

Полицаите го открили в квартал “Вулкан”. При разпита той твърди, че цял ден е пил и вероятно някой е откраднал колата му, но проверката с дрегер показва липса на алкохол в кръвта му. Разследването на случая продължава, като полицията има съмнение за още две лица, с които работи в момента.

Други новини от Хасково