Красимир Велчев: ГЕРБ и сега дарява парите от санкции на депутатите
Красимир Велчев: ГЕРБ и сега дарява парите от санкции на депутатите / Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ ще даде парите от санкции на депутатите за Фонда за лечение на деца
48103
ГЕРБ ще даде парите от санкции на депутатите за Фонда за лечение на деца
  • ГЕРБ ще даде парите от санкции на депутатите за Фонда за лечение на деца

ГЕРБ определи като „явен популизъм" предложението на Синята коалиция парите от неизвинени отсъствия на депутатите да се превеждат във Фонда за лечение на деца.

Председателят на парламентарната група на управляващите Красимир Велчев обясни, че ГЕРБ и сега даряват парите, събрани от народните избраници от партията, които са санкционирани заради отсъствия от заседания.

Велчев писа оценка 5,50 за изминалия политически сезон.

Ето какво още каза председателят на групата на ГЕРБ, след като в началото на пленарното заседание отхвърлиха предложението на Синята коалиция парите от глоби на депутатите да отиват във Фонда за лечение на деца, вместо да се връщат обратно в бюджета: „За тази година от санкции на народни представители от ГЕРБ са набрани над 66 000 лева. От тях 58 200 лева са били дарени. Остават в тази сметка около 8000 лева, които са от последните санкции за ноември. Дарявани са пари на детски градини и на дом за сираци. Това, което се предлага от Синята коалиция, е тези пари от неявяване на работа да се даряват във фонда. Искам да ви кажа, че ние това предложение естествено ще го приемем. Въпросът е, че това не трябва да се прави по такъв начин с явен популизъм, а има около 7-8 предложения за промени в правилника на Народното събрание. Тези всички предложения минават или през социална, и правна комисия най-вече, за да може, когато се предлага нещо и се правят промени, да е съобразено и с правните норми. Оттук чрез вас искам да успокоя Синята коалиция, че това предложение ще бъде прието".