Красен Кралев
Красен Кралев / БГНЕС
Спортният министър Красен Кралев се изказа по повод факта, че български журналисти няма да бъдат допуснат да присъстват на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на стадион "Уембли". Кралев защити българските журналисти, които искат да отразят голямото събитие, но не са допускани до залата.

Според него това е ясен знак, че екипът на британеца се страхува от българския боксьор, при това много.

Кралев е възмутен от поведението на промоутърите и организаторите на мача, който ще се играе в събота вечерта.

"В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е изключително спортно събитие и предизвиква интереса на милиони по целия свят. В залата обаче няма да има нито един български журналист. Възмутен съм от отношението на промоутърите и организаторите на мача, които категорично отказват да съдействат на българските медии", пише спортният министър в емоционален пост в социалната мрежа Фейсбук.

"Още в петък, когато научих за този казус, изпратих писмо до колегата си във Великобритания. В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн не позволява присъствието на наши репортери, оператори и фотографи както на събитията преди двубоя, така и на самата среща", съобщи министърът.

"Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа.", пише още той. 

"Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб", завършва поста си Красен Кралев.