/ Министерство на младежта и спорта
За цялостния ремонт на съоръжението министерството осигури 257 542, 16 лв.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител Пламен Нунев и президентът на БК “Русе” Илия Сяров прерязаха лентата на нова зала по бокс в Русе, съобщиха от Министерство на младежта и спорта..

Министерство на младежта и спорта

За цялостния ремонт на съоръжението Министерството на младежта и спорта осигури 257 542, 16 лв. “Русе е един от градовете, които са от изключително значение за българския спорт. До момента сме инвестирали над 5 млн. лв. във възстановяване на спортната инфраструктура в града.

Кралев направи първа копка на физкултурен салон в Пазарджик (СНИМКИ)

В спортното училище и общежитието към него бяха инвестирани близо 3 млн. лв. Беше изградено осветление и нов терен на градския стадион, подобрихме състоянието на зали за вдигане на тежести, волейбол, борба и тенис на маса. Залата, която ще ползват боксьорите е едно от най-добрите съоръжения в страната за този спорт.

Министерство на младежта и спорта

Русенските деца ще могат да се възползват от него и чакаме още шампиони от този клуб, защото той има стратегическо значение за българския бокс”, заяви министър Кралев при откриването на боксовата зала. 

Кралев и Караянчева направиха първа копка на спортна зала в Кърджали (СНИМКИ)

В течение на ремонтните дейности по съоръжението беше извършено цялостно саниране на залата, сменена беше дограмата, извършен беше ремонт на покрива, санитарните помещения, осветлението и електрическата инсталация. Осигурена беше и нова подова настилка. Залата, която е с площ 600 кв. м. разполага с три ринга - един състезателен и два тренировъчни. 

Министерство на младежта и спорта

Президентът на боксовия клуб Илия Сяров благодари на министър Кралев и Пламен Нунев за помощта при реализирането на проекта. В клуба се подготвят над 50 състезатели. Старши-треньорът Павел Сяров заяви, че боксьорите в отбора са донесли 13 медала за България от световни и европейски първенства в различните възрастови групи. 

Министерство на младежта и спорта

Красен Кралев обяви, че вече е избран изпълнител за изграждането на физкултурен салон в Професионалната гимназия по туризъм “Иван Павлов”. Съоръжението ще бъде на стойност 860 000 лв. Кралев заяви, че се очаква пускането на обществена поръчка за избор на изпълнител за реконструкцията на закритата лекоатлетическа писта в града.

Кралев обяви първите училища, в които ще се изграждат физкултурни салони

Стойността на проекта е 163 000 лв. Спортният министър и народният представител Пламен Нунев посетиха и специализираната зала за силова подготовка на хора с увреждания, която е изградена благодарение на усилията на Светослав Самуилов.

Министерство на младежта и спорта

Красен Кралев пое ангажимент ММС да финансира изграждането на рампа на стойност 25 000 лв., която да направи по-лесен достъпа за хора в неравностойно положение.