Венцислав Мутафчийски
Венцислав Мутафчийски / Георги Димитров
Все пак проф. Костадин Ангелов и доц. Ангел Кунчев ще продължат традиционните брифинги
Националният оперативен щаб (НОЩ) за борба с COVID-19 е разформирован, считано от днешния ден (15 април). Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Без традиционния брифинг на НОЩ заради първото заседание на новия парламент

Председател на НОЩ беше шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, а в Щаба бяха имена като проф. Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Щабът в последните месеци даваше традиционни брифинги в четвъртък сутрин, за да представи актуалната картина на развитието на епидемията от COVID-19.

По-късно пресслужбата уточни, че министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще продължат да информират обществото за разпространението на COVID-19  у нас, за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес.

Очаква се двамата да дадат брифинг в понеделник, 19 април.