Крадец със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов
Крадец със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Крадец със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов
63870
Крадец със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов
  • Крадец със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов

Крадец, въоръжен със сгъваем нож, се опита да обере тази сутрин дома на Иван Костов в кв. „Драгалевци". Никой от семейството на политика не е пострадал. Сигналът за инцидента е подаден около 8.00 часа в полицията от диспечер на частна охранителна фирма, съобщиха за Дарик от МВР.

Крадецът бил маскиран и въоръжен със сгъваем нож. Проникнал в жилището през отворена към двора врата и заплашил съпругата на Костов Елена. Жената запазила самообладание и натиснала паник бутона на СОТ.

„На никого не пожелавам въоръжен мъж да гони жена му и внучето му", това коментира на извънредна среща с медиите Иван Костов. Той заяви, че е дал по-рано днес и показания пред полицията.

От МВР потвърдиха за Дарик, че става въпрос за опит за кражба и инцидентът не е обвързан политически. Подробности около случилото се отказа да даде и Иван Костов. Той коментира, че въоръженият мъж е гонил в къщата съпругата му - Елена и внучето им.

Крадец със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов
netinfo

„Тук съм, не съм пребит, както виждате. Не пожелавам на никого да изпадне в състояние да гледа как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. На никого не го пожелавам това. Всички сме добре, разбира се, шокирани. Няма някакви специални последици и нещо, което заслужава да ви занимаваме. Няма да ви разказвам нищо. Това, което ви казвам, аз съм дал показания, затова се забавих. Нямам намерение да ви въвеждам в цялата тази драма. Не искам да спекулирам с нея. Днес е ден за размисъл. Правя това изявление и колегите ми застават до мен, но само, защото иначе ще си съчинят медиите каквото си искат. Ето това е, което мога да ви кажа. Дал съм показания, съдействам на правосъдието и това е", каза Костов.

Дошлите на мястото на инцидента екипи от охранителната фирма задържали бандита - 36-годишен от Плевен, с една регистрация за кражба.