Крадци разбиха кметството във Водица, търсели американското дарение
Крадци разбиха кметството във Водица, търсели американското дарение / снимка: DarikNews.bg, архив
Крадци разбиха кметството във Водица, търсели американското дарение
44758
Крадци разбиха кметството във Водица, търсели американското дарение
  • Крадци разбиха кметството във Водица, търсели американското дарение

Американските пари вероятно са причината тази нощ неизвестни извършители да разбият кметството и пощата на поповското село Водица. Това заяви за Дарик кметът на селото Иван Иванов. Според него престъплението е провокирано от новината за завещаните на селото 800 000 долара от американката Хелън Ашли. Кметът изрази недоумение от вероятния опит за грабеж.

С разбито кметство и поща осъмнали тази сутрин жителите на село Водица. По думите на кмета на селото Иван Иванов вероятно причината това да се случи е опит да бъде откраднато скорошното дарение, което селото получи от американката Хелън Ашли, в размер на 800 000 щатски долара. Сградата е заварена с разбити врати и претърсени стаи, но при последвалата проверка не са установени никакви липси, заяви кметът Иван Иванов.

„Разчу се в цяла България, че село Водица има дарение 800 000 долара и всички крадци, някой по-нетърпелив, нетрезво мислещ, си е помислил, че парите може би ще ги държим в кметството. Не мога да разбера, защо тези хора са си направили труда да разбият кметството и пощата. На такива потенциални крадци мога да кажа да не си правят труда да разбиват кметството или да идват във Водица да търсят тези пари, защото те никога няма да дойдат тука наяве”, коментира още той.

Иванов заяви, че по случая с разбитото кметство работят служители на РПУ-Попово и РПУ-Търговище и подчерта, че средствата, завещани от американската дарителка, са в банка от самото им получаване. Кметът обясни още, че очаква те да бъдат вложени в изграждането на социални предприятия за създаване на нови работни места за жителите на Водица.