Крадци грабят телефони във Варна
Крадци грабят телефони във Варна / netinfo
Двама осъждани варненци са уличени в извършване на серия кражби на мобилни телефони и златни накити, съобщиха за Дарик от полицията в морския град. И двамата престъпници са безработни и необразовани. Единият е с инициали А. Д., на 27 години, а другият – Х. Ахм., на 32 години.

В нощта срещу 13 юли двамата откраднали 16-грамов златен синджир с медальон от колата на 23-годишен таксиметров шофьор. Кражбата е извършена на ул. „Максуда”. Малко по-късно те откраднали мобилен телефон "Самсунг" от 41-годишен варненец. На същата дата около 16 часа те задигнали от таксиметров автомобил още един апарат, собственост на 65-годишна варненка. В нощта на 14 юли двамата откраднали и от маршрутно такси още два мобилни телефона, собственост на 56-годишен варненец.

Крадците са задържани за 24 часа в ареста на ІІІ РПУ.

Месец по-рано двама мъже откраднаха мобилния телефон на репортер Дарик от регионалната станция във Варна. Малко преди новините в 15,30 ч двамата мъже влезли в офиса на ул. "Битоля"№7. Единият нахлул в нюзрума, застанал под касата на вратата, разделяща студийния комплекс от приемната и започнал да отвлича вниманието на дежурния екип. Представил се за собственик на фирма за сухо строителство и на развален български попитал дали рекламните услуги в медията се заплащат.

В това време другият джебчия останал в приемната стая, където нямало никой, и се възползвал от възможността да открадне оставения там GSM Nokia, модел 6131. Джебчиите се издирват от екип на Второ РПУ Варна. Представилият се за собственик на фирма за сухо строителство е висок около 180 сантиметра, с черна коса, черни очи и мургав цвят на кожата. Облечен е с черна тениска и черни шорти. Ако се съди по външния вид и акцента му, той е чистокръвен циганин.

Други новини от Варна