Ковачки не е получавал заплахи след убийството на шефа на „Атоменергоремонт”
Ковачки не е получавал заплахи след убийството на шефа на „Атоменергоремонт” / cнимкa: БГНЕС

Като удар по бизнеса и държавността определи убийството на директора на „Атоменергоремонт” Борислав Георгиев бизнесменът Христо Ковачки. Фирмата, която се ръководеше от Георгиев, е част от холдинга на Ковачки. Самият той призна, че след случилото се не е получавал заплахи за живота си, но се движи с охрана от двама-трима души.

Бизнесменът присъства тази сутрин на първия конгрес на партия „Лидер” в НДК, на която той е един от основните поддръжници.

Христо Ковачки призна, че е потресен от убийството на Борислав Георгиев и, че не може да прецени дали то е извършено с цел предупреждение към самия него. „За мен това е огромна трагедия. Боби не заслужаваше такова нещо. Не е получавал заплахи, нямаше нищо, което да застрашава живота му. Не може да убиват хора по този начин”, възмути се Ковачки.

Той отхвърли и версията убийството да е заради инвестициите му в Сърбия. „Абсурд, смятам, че това е малко вероятно. Нямаме неуредени сметки със сръбски партньори”, поясни Христо Ковачки.

Предстоящите консултации за промени в състава на правителството бизнесменът коментира така: „Сложно ми е да преценя, но мисля, че министърът на енергетиката няма нужда да си ходи. Колкото до вътрешния министър – аз съм далеч от тази тема”.

Ковачки обяви още, че поддържаната от него партия „Лидер” със сигурност ще се яви на следващите парламентарни избори, като в момента се водят преговори за коалиция с ВМРО и Земеделския народен съюз. За евентуално сътрудничество с ГЕРБ може да се говори едва след като минат изборите, каза още Христо Ковачки.