Костов призова НДСВ да напусне тройната коалиция
Костов призова НДСВ да напусне тройната коалиция / снимкa: Sofia Photo Agency

Лидерът на ДСБ Иван Костов призова НДСВ да напусне тройната коалиция и така да предизвика предсрочни избори. Заместник-председателят на жълтата партия Милен Велчев каза, че въпросът не е актуален.

Според Иван Костов БСП ще прехвърли цялата отговорност за провала в управлението върху коалиционните си партньори. Той попита жълтите дали споделят оценката на социалистите, че със спрените пари по ФАР, Европейската комисия показва мускули на страната ни. Това действало демотивиращо.

Костов припомни думи на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски от 2005 година, че мисията на жълтата партия е България да стане пълноправен член на ЕС.

„Да си черната овца в стадото, пълноправно участие ли е?”, обърна се към жълтите депутати лидерът на ДСБ, но не получи отговор от трибуната.

Пред журналисти заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев каза, че не вижда нищо драматично в това всяка партия от управляващите да има различна гледна точка за критиките на Брюксел. Той припомни, че жълтите на прехвърлят вината върху ЕС за спрените пари. „Смятаме, че не трябва да се сърдим на никой, освен на самите нас”, добави Велчев.