Костов: Президентът е направил достатъчно бели
Костов: Президентът е направил достатъчно бели / netinfo

Президентът е направил достатъчно бели! Той е недостоверен източник на информация и вън от дебата за промени в избирателния закон. Това каза на среща с граждани в Казанлък лидерът на ДСБ Иван Костов, коментирайки интервю по Би Ти Ви на държавния глава и предложените от него мерки за промени в избирателния закон.

Според Иван Костов , президентът е най- малко човекът, който може да пледира за оправяне на избирателната система, след като сделката му с Доган за втория негов мандат като президент, е най- голямата сделка за купуване на гласове.

„Тази сделка на държавния глава сега се плащала скъпо от БСП, която била заета с това как да не позволи да се извърши разследване срещу Доган”, каза още Костов.

Според Костов в България сега върлувал “национален страх от това, че Европа ни е сложила в огъня и ни превръща в боксов чувал. На този фон, къде са националните теми на този президент, нали е социален”, попита лидерът на Демократи за силна България.

„При лош доклад на ЕК и санкции за страната ДСБ ще поискат оставка на кабинета и вот на недоверие”, добави Костов.

Лидерът на демократите категорично отхвърли очакванията на определени среди да напусне политиката.

“Ще го направя, когато видя, че България върви по правия път. Някои очакват и аз да започна да дишам с тръбичка в тресавището. Няма да стане”, заяви Иван Костов.

Лидерът на ДСБ обеща на казанлъчани да внесе в Народното събрание получено писмо от гражданин на Казанлък, присъствал на срещата. На него пишело, че за предстоящите избори за Общински съвет в Казанлък “партиите купуват и продават места в общинските листи”. Това е принос за политическа корупция, отсече Иван Костов.