Костов предлага ДСБ и СДС писмено да номинират Беронов
Костов предлага ДСБ и СДС писмено да номинират Беронов / netinfo

Кандидатурата на Неделчо Беронов за президент да бъде официално номинирана от лидерите на ДСБ и СДС пред останалите десни партии, предложи Иван Костов.

Той предлага в писмо до политическите сили от ОДС, БНС и Демократическата партия, той и Петър Стоянов да номинират официално Неделчо Беронов за единна кандидатура за президент.

Лидерът на ДСБ вече се е подписал под документа и очаква същото от Петър Стоянов. Според ДСБ това се налага, за да се запази достойнството на Неделчо Беронов, който представлява институция като Конституционния съд.

Ние сме на прага на единната кандидатура, изрази увереност Костов. Той смята, че лансирана и от двамата лидери кандидатурата на Беронов ще бъде подкрепена и от останалите десни партии.

Кандидатурата на председателя на Конституционния съд Неделчо Беронов за президент е една от най-достойните, издигани досега, заяви лидерът на СДС Петър Стоянов след среща на ръководството на партията с Неделчо Беронов. За сините обаче номинацията на Петър Стоянов остава сред най-сериозните.