Костов: Няма нито един сигнал срещу корумпиран на високо ниво
Костов: Няма нито един сигнал срещу корумпиран на високо ниво / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Няма нито един сигнал на изпълнителната власт до прокуратурата срещу корумпиран на най-високо ниво. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по време на дебатите по първия вот на недоверие.

В изказването си от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ открои шест механизма за корупция в управлението. Нарочно напълно беше обезсилено Следствието, за да се премахнат възможностите да бъдат разследвани сложни престъпления, каза Костов.

По думите му разпределението на облагите в тройната коалиция по схемата на БСП фондовете за инфраструктура и енергетика, на Доган – фондовете за земеделието, околната среда, бедствията, Държавния резерв, а Сакскобургготски – заграбените от държавата имоти. България не получи финансиране от ЕС като член, страната ни макар и най-бедна сред останалите стана спонсор на ЕС, заяви Костов.

Председателят на Парламентарната група на Българска нова демокрация Борислав Ралчев поиска временна анкетна комисия в парламента да изготви общ проект за промени в избирателната ни система. Разчитате, че с каквото изкарате сега, ще си купите следващите избори, подчерта председателят на Парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов. Ако на опозицията не й достигне да направи така че да се отидете, българските граждани ще ви отнемат правото да управлявате на изборите, добави той.

Павел Шопов от „Атака” обяви, че България се управлява не от българи и отново призова председателят на парламента Георги Пирински да подаде оставка, защото не бил български гражданин.

Независимият депутат Лъчезар Иванов, който е член на ГЕРБ, алармира за пет спрени автобуса с хора, които искат да участват в протеста следобед – три от Благоевград и два на входа на София.

Независимите депутати от Единната народна партия на Мария Капон заявиха, че внасят промени в Закона за обществените поръчки, за да се ликвидират потенциалните условия за корупция в този сектор.