Иван Шишков
Иван Шишков / пресцентър, МРРБ
Изграждането на пътни връзки, които да свързват костинбродското село Петърч с АМ „Европа“, договориха на среща министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и кметът на община Костинброд Трайко Младенов. Те попадат в обхвата на лот 3 на магистралата, между пътен възел „Храбърско“ и СОП, чието строителство предстои, и ще се ситуират при км 33.

Освен че ще подобри  достъпа до населеното място, връзката ще даде тласък за икономическото развитие на региона и подкрепа към местните бизнес предприемачи. 

Рекорд на пътя: Шофьор „прелетя“ с 254 км/ч по АМ „Европа“ (СНИМКА)

За целта ще се подготви проект на изменение на Подробния устройствен план на магистралата, който предстои да бъде одобрен.

Предстои да се подпише и тристранно споразумение между общината, МРРБ и АПИ, за разпределяне ангажиментите на всяка от страните.

По време на срещата министър Шишков информира, че до една седмица ще е готов новият списък с проекти на общините, които да се финансират със средства от бюджета на МРРБ. Той е изготвен с НСОРБ, а водещи критерии за отпускане на средствата, ще бъдат наличието на валидно разрешение за строеж на обектите и пълна проектна документация.

В срещата участие взеха още  зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Атанасов, Николина Чапанова - член на УС на АПИ, началникът на политическия кабинет на министър Шишков - Юлия Ивкова, председателят на Общинския съвет на Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът Теодора Гогова, гл. архитект Веселин Клянев и кметът на село Петърч Борислав Борисов.