"Възраждане " ще се яви самостоятелно на изборите, както винаги досега, каза лидерът на партията Костадин Костадинов по БНТ.

"Целта ни е да спечелим тези избори. Към настоящия момент "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме", каза Костадинов.

Теза данни, според него са от социологически проучвания.

"Разбира се, че сте чели други данни, защото социологическите агенции, по-голямата част у нас работят като социологически фирми и имат цел да подготвят общественото мнение за резултати, който някой е написал някъде", каза той и заяви, че винаги резултатите на "Възраждане" социолозите ги представят два пъти по-малки, отколкото всъщност са.

„Тренд“: ГЕРБ остават пред ПП, ИТН и формацията на Стефан Янев бележат ерозия

Категоричен е, че не е възможна голяма патриотична коалиция, както предложи ВМРО, защото по думите му "ВМРО е част от престъпния бивш управляващ режим на ГЕРБ".

"Хората, които претендират да са патриоти, не бива да бъдат обвързани с корупционни практики или с управления, които продават българските национални интереси, както го правят от ВМРО. Нямат нищо общо с патриотизма и няма как да има такава коалиция, защото единствената българска национална организация е "Възраждане", каза той.

По темата с "Газпром" заяви:

"Позицията на "Възраждане" е позицията на всеки един нормален гражданин, че трябва да има газ, а газът не се влияе от евроатлантически ценности, защото те не топлят. Очевидно е, че българското правителство действаше в абсолютно чужд интерес, в интерес на САЩ. Направи се всичко възможно зависимостта от "Газпром" да се превърне в зависимост към САЩ от производство на ток", каза Костадинов.

Каза, че и служебното правителство не е самостоятелно.
БНТ