Приключиха консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените групи преди връчването на мандата за съставяне на правителство. 

"Предстоят важни решения в българския парламент. Много са задачите и изискванията, които чакат вниманието на народните представители и трябва точно да бъдат приоритезирани. Макар и последни в тези консултации, аз не деля парламентарните групи по тяхната численост и всяка една  важна. Затова за нас е важно да чуем как вие виждате работата на новия парламент". Това каза президентът Румен Радев пред представители на „Възраждане”.

"Ние смятаме, че проблемите, които България има, трябва да намерят максимално бързи и неотложни решения, защото страната ни се намира в една вече десетилетна криза. Смятаме, че това, на което трябва да се обърне внимание в самото начало е в чисто тактически план и смисъл нормализацията на живота в нашата страна", заяви председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той е категоричен, че "продължаването на всички т.нар. противоепидемични мерки трябва да бъдат прекратени".

Иванов пред Радев: Мнозинството, което се формира, е без носителите на корупционния вирус

"Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат, защото той е много тежка дискриминационна форма и трябва да се направи всичко необходимо хората да получат един нормален и достоен живот, а децата ни да получат възможността за едно нормално образование", посочи още Костадинов. 

"Няма как да бъде прието предложението да се влиза в парламента със зелен сертификат, защото това е скрита форма на държавен преврат. Кацаров предлага до сградата на Народното събрание да има достъп със зелен сертификат, а в Здравното министерство защо няма зелен сертификат, а другите министерства и всички публични институции. Тук говорим за една откровена провокация към ПП „Възраждане“. Всички знаем, че заради нас е направено това нещо", категоричен е Костадинов.

"Зеленият сертификат налага дискриминация и разделя хората на две категории", подчерта той след консултациите при президента.

Тошко Йорданов пред Радев: В момента е важно да се надмогне личното его (ВИДЕО)

Според него други въпроси, които трябва да намерят решение са тези за "демографската катастрофа, проблемите с образованието и здравеопазването".

"Считаме, че е важно и нужно да се намерят решения на проблемите и с българската енергетика, цените на тока и фактът, както и външнополитическите ни отношения и казуса с Македония. За тези решения ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание, защото за нас това е национална кауза и в нея всеки един българин е важен", добави Костадинов.

По думите му ПП "Възраждане" ще бъдат гласа на здравия разум и гласа на българския народ.

На въпрос при какви условия биха подкрепили бъдещ кабинет, Костадинов заяви, че биха подкрепили кабинет, който има същите приоритети като техните и един добър знак в тази посока би било отпадането на противоепидемичните мерки.

Днес беше вторият ден от консултациите при президента Румен Радев. Във вторник първата среща при държавния глава бе с представители на "Има такъв народ". Втората среща беше с представители на „Демократична България”. Последната среща за деня беше с ПП "Възраждане".