Българският национален интерес е България да бъде свободна и просперираща. Да направим така, че с днешното решение НС да бъде един добър пример. Иначе националното предателство няма да бъде последно. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, предаде БГНЕС.

Декларацията на Костадин Костадинов, която беше наситена с много исторически факти и препратки към Балканските войни, беше насочена срещу гласуването в подкрепа на отпадане на ветото за започване на преговори на РС Македония с ЕС. Това е първа точка в дневния ред.

Народното събрание обсъжда проекти на решения за Северна Македония (ВИДЕО)

Костадинов призова сегашното НС да не приеме решения, които да погребат мечтата за българския национален идеал. „Не само „Възраждане“, но всеки един нормален българин няма да приеме национално предателство“, подчерта той.

Лидерът на „Възраждане заяви, че в момента се намираме в ситуация, в която трябва да се обърнем назад и да видим кога сме постигали успехи. „Постигали сме успехи, когато сме били единни. Неуспехите са идвали, когато сме се подавали на чужд натиск“, каза той.
БГНЕС