Костадин Ангелов
Костадин Ангелов / БТА
Какви са тези 8 точки, които българският министър-председател или негов представител е обещал като ангажименти към еврокомисаря по разширяването на ЕС Оливер Вархеи за Северна Македония. Извършено ли е национално предателство? За нас това е факт и националното предателство е извършено от министър-председателят. Един депутат от ПП обяви, че за него премиерът е „просто Киро“, аз ви казвам, че той ще си тръгне като поп Кръстьо. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов.

Ангелов също така разкритикува председателят на НС Никола Минчев, че се опитва да се крие националното предателство на партийния лидер на "Продължаваме промяната" (Кирил Петков - бел. ред.) и поиска оставката и на Минчев.

По-рано народният представител от "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов съобщи за паметна бележка, подписана от началникът на кабинета Лена Бориславова относно среща на зам.-външният министър Васил Георгиев с еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи с 8 точки, които Петков е обещал като ангажимент за Северна Македония.