Кошлуков: Станишев режисира разцеплението в НДСВ
Кошлуков: Станишев режисира разцеплението в НДСВ / Снимка: Sofia Photo Agency
Конфликтът в НДСВ е координиран и наблюдаван от министър-председателя и може да срине кабинета, прогнозира в Стара Загора лидерът на партия „Новото време” Емил Кошлуков. Според него този конфликт не е партиен, а финансов и властови.

Групата на Панайотов винаги е представлявала БСП в НДСВ. Убеден съм, че сценариите за разцепление на жълтата парламентарна група са проиграни със Станишев и Доган, заяви Емил Кошлуков. Той прогнозира два варианта за изход от ситуацията: изолиране на Симеон Сакскобургготски от политическо влияние или разцепване на парламентарната група, която се контролира от юридическото лоби в НДСВ.

Кошлуков коментира, че предложенията на местните избори да се гласува задължително и да се въведе образователен ценз за избирателите няма да решат проблема с ниската избирателна активност. Той обяви, че подготвя нов пакет избирателни закони, които да уреждат преференциално избиране на общински съветници и провеждането на местни референдуми. Законопроектите ще бъдат внесени в Народното събрание чрез депутатите от ЕДП.

Други новини от Стара Загора