Кошлуков: Скандалът в ГДБОП показва, че държавата е прогнила
Кошлуков: Скандалът в ГДБОП показва, че държавата е прогнила / снимкa: Sofia Photo Agency

Когато арестуват втория човек в полицията като мафиот, това означава, че държавата е прогнила. Не може оглавяващ ГДБОП да е част от организираната престъпност. Това заяви при посещението си в Казанлък лидерът на „Новото време” Емил Кошлуков.

Кошлуков заяви, че става дума за част от организираната престъпност, която е ощетила държавата със суми от порядъка на 500 милиона до 1 милиард лева. Според него не може при такава схема, която е очевидна, да няма голям политически чадър, и то от много влиятелни хора на най-високото ниво в държавата.

Лидерът на „Новото време” изрази очакванията си обществото в България да види още кои хора стоят зад Иван Иванов. Той изрази притесненията си от липса на позиция на прокуратурата с мотива, че отговорът от страна на главния прокурор, че става дума за следствена тайна, е жалък и смешен.

Каквото и да излезе от този процес в МВР, съмненията в обществото ще останат, а от това ще пострадат достойните хора, които работят в системата, каза още Кошлуков. Според него последните скандали показват, че кабинетът няма сила и воля за промяна, а премиерът Станишев е бил зависим от клановете в БСП и от волята на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Лидерът на „Новото време” е в Казанлък, където започна поредица от разговори за обща листа за участие в частичните местни избори, каквито ще се проведат най-вероятно през юни.

С признаването на Косово на практика България демотивира българските граждани в Македония, заяви още лидерът на „Новото време”. Според него това увеличавало шансовете на Белград да сърбизира малцината останали българи по македонските земи.