Кошлуков: С ГЕРБ ще съставим стабилен кабинет
Кошлуков: С ГЕРБ ще съставим стабилен кабинет / снимкa: Sofia Photo Agency

Лидерът на "Новото време" Емил Кошлуков каза в Силистра, че ако бъдат проведени успешни преговори между десните партии, заедно с ГЕРБ ще може да се формира парламентарна група, която да даде възможност за мандат за кабинет. Според него такова обединение може да стане реална алтернатива на сегашното управление.

"Мисля, че ако се разберем в десницата и преодолеем проблемите, заедно с ГЕРБ ще можем да направим парламентарна група, което да даде възможност за мандат на доста стабилен кабинет", каза Емил Кошлуков.

Кошлуков съобщи, че Политическият съвет на "Новото време" е възложил на Изпълнителното бюро на партията да осъществи контакти с десни и десноцентристки партии и сега се водят преговори със СДС и коалиция "Напред". Решение как "Новото време" ще участва в предстоящите парламентарни избори ще бъде взето на конгреса на партията през януари, каза Емил Кошлуков.

Емил Кошлуков участва в отчетно-изборно събрание на силистренската организация на "Новото време". За председател на организацията бе преизбран бизнесменът Стефан Ненчовски.