Кошлуков: Орешарски е за затвора
Кошлуков: Орешарски е за затвора / cнимкa: Sofia Photo Agency

Тройната коалиция се готви да похарчи над три милиарда лева излишък преди парламентарните избори, за да си осигури победата, заяви в Пловдив лидерът на Новото време Емил Кошлуков. Според него управляващите вече са започнали прилагането на различни хватки, за да си набавят парите, необходими за пълненето на партийни каси и спечелването на благоразположението на избирателите преди ожесточения вот, който ни очаква. Затова финансовият министър Пламен Орешарски бил заложил в бюджета цена на петрола от 65 долара за барел, докато руснаците предвидили 105 долара за барел.

Сега при драстичното поскъпване на горивата голяма част от акциза не влиза в бюджета, а отива в излишъка. Всичко това може да бъде направено или от глупав министър, или от голям хитрец, който е за затвора, каза Емил Кошлуков и допълни, че Орешарски не е никак глупав.

Лидерът на Новото време е убеден, че съвсем скоро Брюксел ще се заинтересува от номерата, които управляващите правят с излишъка и това за пореден път ще злепостави България пред Европейския съюз.

Новини от Пловдив