Корнелия Нинова: НСлС ме притиска
Корнелия Нинова: НСлС ме притиска / netinfo

От месеци съм обект на натиск от страна на директора на НСлС Ангел Александров. Въпреки това съм потресена от това, докъде стигна той. Не съм се подавала и няма да се подам на опити за изнудване. Нямам и никакво намерение да пълня черни каси с парите на „Булгартабак”, каза в изявление заместник-министърът на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова.

Не мога да съгласувам решения за освобождаване на запаси от Държавния резерв без никакви аргументи за такава необходимост, още по-малко да влияя на Комисията по хазарта да се лицензират фирми с недоказан произход на капитала. Никога няма да си позволя да участвам в такива схеми не само заради политическата отговорност, която нося, но и поради факта, че съм била следовател и си давам ясна сметка какви могат да бъдат последствията за мен самата рано или късно, допълни Нинова.

Нямам отношения към „Топлофикация–София” нито служебно, нито лично. Никога не съм се интересувала от това как се развива делото или спорът по управление на дружеството. Всички ангажирани в този казус колеги могат да го потвърдят, казва още Нинова.

Опитват се да ме въвлекат в елементарен компромат. Цинично е използването на болезнената за хората тема „Топлофикация” по този начин, заявява още зам.-министърът на икономиката и енергетиката.