/ БГНЕС
Соцлидерката раздава храна и лекарства на болните в УМБАЛ "Св. Анна"
Соцлидерката Корнелия Нинова е станала доброволно санитарка в COVID-отделение на УМБАЛ "Св. Анна". Това отговориха от пресцентъра на партията на запитването на Dariknews. Нинова обаче не се труди в отделението на бившия здравен министър д-р Петър Москов, уточниха от "Позитано" 20.

Соцлидерката кара смени на санитарка от 23 ноември до сега, като не е уточнила кога смята да напусне болницата.

Нинова прави всичко, което прави един санитар - обгрижва по-тежко болните, изхвърля отпадъците, носи лекарства, разказаха от екипа й. Информацията не е оповестена публично по изрично нейно желание, защото е държала да остане инкогнито. По тази причина няма и снимка, документираща нейното доброволчество в COVID-отделението. Нинова отказала такава да бъде публикувана с аргумента, че не желае да си прави пиар.

Нинова останала много доволна, че първата седмица от включването й в доброволческата кампания на БСП не е била разконспирирана.

Тя работи в пълно защитно снаряжение, поради което е успяла да запази в тайна присъствието си в болницата. Вчера обаче е била разпозната по време на смяната й. Заради графика й на санитарка Нинова идвала само за кратко в Народното събрание, обясниха още от пресцентъра за Dariknews.

Изборът й да се включи като доброволка точно в "Света Анна" бил заради нуждата от персонал там и големия брой разкрити легла за болни от коронавирус.

Самата соцлидерка вече изкара COVID-19 в началото на ноември и бе лекувана в инфекциозната клиника на ръководената от ген. Мутафчийски ВМА. Точно тогава възникна и най-голямата криза за свободни места в болниците, а обществените реакции срещу Нинова в голямата си част бяха негативни именно поради факта, че тя веднага бе настанена в самостоятелна стая във ВМА.