"Няма да напускам парламента, избрана съм от народа", каза тя
Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП.

Заради резултатите на изборите: Младежите в БСП поискаха оставки в партията


"Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка", обяви Нинова на извънреден брифинг в централата на партията. Тя обяви, че свиква Националния съвет. Той трябва да избере един от зам.-председателите и да довърши мандата. 

Корнелия Нинова
БТА

На въпрос как вижда политическото си бъдеще, ако оставката ѝ бъде приета от Изпълнителния съвет на БСП, Нинова направи едно важно уточнение: 

„Аз съм избрана от всички членове на БСП – пряк избор, така че  Изпълнителното бюро не може да ми приеме оставката. Членовете на БСП са тези, към които се подава оставката. А конкретно на въпроса -  не се притеснявайте, виждам го добре. Ще живея. Спокойно, ще се справим“. 

Корнелия Нинова
БТА

Тя благодари на всички, които са подкрепили БСП. Нинова обяви, че остава в НС. "Няма да напускам парламента, избрана съм от народа и си оставам депутат", обясни Нинова.

Тя напомни, че правителство на ГЕРБ БСП няма да подкрепи.

Пътят на Корнелия Нинова в БСП

"Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност. Изключително ниска избирателна активност, която е наказание за всички ни в политическата система", посочи тя. Нинова обясни, че този път протестният вот се е изразил в негласуване.

Нинова обясни, че предстои пряк избор за председател през септември и конгрес през октомври.

Припомняме, че заради резултатите на изборите младежите в БСП поискаха оставки в партията. 

БСП получи 7,06%, като гласувалите за тях са 151 557 избиратели.

Транспарант с думите “Промяна Младежко обединение в БСП” и “Оставка” провисна на 10 юни от централата на партията на столичната улица "Позитано" 20.

Искането дойде ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която ще е пета политическа сила в 50-то НС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня