Корман Исмаилов очаква скоро бял пушек
Корман Исмаилов очаква скоро бял пушек / БГНЕС, архив

По време на срещата в Министерски съвет между Реформаторския блок и Бойко Борисов са обсъдени приоритетите и позициите на управляващото мнозинство. Това обяви Корман Исмаилов преди лидерска среща на Реформаторския блок в централата на БЗНС. Президентските избори не са били сред темите, обсъдени днес в Министерски съвет, посочи Исмаилов.

Реформаторите отново не излъчиха кандидата си за президент, трябвало им още време

Реформаторите са в процедура по изясняване на кандидатпрезидентска двойка, но все още няма сигурна консолидация. Исмаилов подчерта, че след всяка лидерска среща преговорите напредват.

"Надяваме се скоро да има бял пушек, но кога ще е това, не мога да кажа, подчерта Исмаилов. Той е категоричен, че изборът е труден, защото има много добри кандидатури, а лично той не би гласувал против никого.

Радан Кънев отказал да отиде на срещата между Борисов и реформаторите

Лидерът на ДСБ Радан Кънев, който също взима участие в срещата в централата на БЗНС посочи, че не е бил в Министерски съвет, защото вече от 9 месеца партията му не е част от управляващото мнозинство. На въпрос какви очаквания има от лидерската среща на РБ Кънев посочи :" Доколкото тази среща не трябваше да бъде оповестяване пред медиите, не мисля и да коментирам пред медиите. Лидерът на ДБГ Меглена Кунева също отказа коментар преди срещата.