Константин Проданов е новият лидер на АБВ
Константин Проданов е новият лидер на АБВ / снимка: АБВ
Константин Проданов е новият лидер на АБВ
92105
Константин Проданов е новият лидер на АБВ
  • Константин Проданов е новият лидер на АБВ

Константин Проданов е новият лидер на АБВ. 39-годишният нов председател е бивш икономически и финансов съветник на президента с мандат 2002-2012 и досегашен лидер на партията Георги Първанов.

Проданов е бил избран с явно гласуване от делегатите на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. Това е първата смяна на лидер от създаването на партията през 2014.

Основната грешка на АБВ беше участието във властта, отчете новият председател на партията Константин Проданов. Той заяви, че червената линия която няма да прекрачи е коалиция с ГЕРБ.

Кой е новият лидер на АБВ Константин Проданов?

Делегатите на конгреса избраха Константин Проданов за председател. Лидерските номинации бяха девет, но той остана единствен кандидат след като останалите си направиха самоотвод. Проданов заяви, че трябва да има радикална промяна в АБВ. По думите му основната грешка на партията за последните две години е участието във властта, защото това легитимирало безобразията на ГЕРБ.

"Много ясно и категорично трябва да се разграничим от ГЕРБ. За мен те са символи на корупция, на посредственост. Ако има една червена линия, която аз не бих прекрачил с оглед на предстоящите избори, това е коалиция с ГЕРБ".

Първанов: Няма да окача бутонките на пирона

Проданов обясни, че е нужна ревизия на приватизационните договори на концесия, обществени поръчки и договори за преференциални цени от периода на прехода.

"Аз лично бих внесъл такъв законопроект за забрана на приватизацията от тук нататък докато държавата не покаже, че може да защитава обществения си интерес в такива случаи. драконовски контрол при концесионирането, особено на големи обекти, защото там също стават огромни злоупотреби".

Изтичането на мозъци от България към Европа е от най-големите ни проблеми, обясни новият председател на АБВ.

Румен Петков: Промяната ще започне с АБВ

"Според мен, наред с всичко останало, трябва да поискаме компенсация от ЕС под някаква форма за тези мозъци, понеже те струват десетки хиляди, всеки един от тях, на държавата, на всички нас - на данъкоплатците, а в същото време те произвеждат, раждат плащат данъци на друго място".

Другият проблем на страната ни са кражбите, а държавата се управлява от "калинки, колорадски бръмбари и социолози в МВР", обобщи Проданов.