/ ThinkStock/Getty Images
Двама мъже се сбиха заради неразплатена входна такса за блок в Шумен. Свидетели на разправията станали посетителите на заведение на булевард "Ришки проход“ в града.
 
Половин час след полунощ полицейски екип бил изпратен на място след сигнал за побой на пътното платно. Оказало се, че между двама мъже е възникнал конфликт, който прераснал в сбиване.
 
Съпругата на единия била домоуправител на входа, в които живеели и двамата скандалджии. Въпреки късния час все пак "по-отговорният" към общите части съсед припомнил на другия, че е редно да си плати таксите за входа, тъй като парите се бавели. Нередовният комшия обаче бил "на градус" и въобще не харесал забележките. След остри думи двамата се спречкали.
 
Съсед мъсти на комшиите си, запушил комин на кооперацията им

Когато дошли полицаите, страстите се успокоили. Малко по-късно, след като били надлежно предупредени да не се саморазправят патрулният екип минал отново.
 
Станало ясно, че единият от тях - мъж на 46-години, бил пренасочил яда си и отправил обиди към клиенти в търговски обект. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен за грубо нарушаване на обществения ред.
 
През януари, пак в Шумен: Камина скара комшии, забраниха да се пали
 
Бил му съставен и акт по Указа за борба с дребното хулиганство.