/ iStock/Getty Images
Адвокат Николай Хаджигенов, председател на временната комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите от 2020 г. отправи призив към гражданите да предоставят копия от направени от тях записи за извършено полицейско насилие, съобщиха от "Отровното трио".

Комисията за полицейско насилие и подслушвания на протестиращи ще заседава за първи път

Хаджигенов, който бе част от "Отровното трио", а сега народен представител от ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!" отправя апел и към всички фирми и учреждения, които разполагат с частни охранителни камери, запечатали случаи на полицейско насилие за целия период на протестите, да предоставят записите за целите на извършваната проверка.

Материалите могат да бъдат предоставяни на електронен носител на адрес: София 1169, пл. "Народно събрание" 2, за Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства.